Menu
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol vil effektivisere helsetjenesten ved å gjøre eksisterende prøvesvar og undersøkelser lettere tilgjengelig for leger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Regjeringen vil gi leger lettere tilgang på helseopplysninger

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) vil gjøre det lettere for leger å få tilgang til nordmenns eksisterende prøvesvar og undersøkelser.

Av NTB | 24.09.2023 16:12:22

Politikk: Forslaget fra regjeringen vil gjøre svar fra blant annet laboratorier og røntgenlaben lettere tilgjengelig for leger rundt om i landet. Dette vil effektivisere helsetjenesten, mener Kjerkol.

– Kort fortalt bedrer vi flyten i vår felles helsetjeneste. Det er etterlengtet. Med pasientens prøvesvar vil helsepersonell kunne slå opp svar på prøver og undersøkelser når de har en pasient hos seg, sier hun til NRK.

Kanalen har tidligere skrevet om at flere MR- og CT-bilder tas om igjen fordi det krever mye ekstraarbeid å hente opp gamle undersøkelser og prøvesvar.

Kjerkol mener forslaget vil bidra til å løse slike problemer.

– Pasientens prøvesvar gjør helsetjenesten bedre og mer effektiv. Det er bra for både pasient og helsepersonell. Det er denne typen løsninger vi skal få på plass flere av fremover, sier Kjerkol.

(©NTB)

Flere nyheter: