Menu
Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier nei til Horisont Energi sine planer om CO2-lagring i Nordsjøen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Regjeringen stanser planer om Co2-lagring

Olje- og energidepartementet sa nei til Horisont Energi sin konsesjonssøknad for CO2-lager i Nordsjøen. Dermed kan gigantprosjektet på Gismarvik bli skrinlagt.

Av Egil M Solberg | 01.04.2023 01:03:06

Industri: Tirsdag holdt Tysvær kommune informasjonsmøte for innbyggerne i Tysvær, Bokn og Karmøy om planene av bygging av et gigantisk anlegg for mellomlagring av CO2 i Haugaland Næringspark.

Fredag har Olje- og energidepartementet avgjort at Horisont Energis konsesjonssøknad til å kunne utvikle et CO2-lager i Nordsjøen for Errai-prosjektet er avslått.

– Vi er skuffet. Vi har jobbet mye og lenge med dette prosjektet, sier kommunikasjonssjef Siri Melberg i Horisont Energi til Haugesunds Avis.

Olje- og energidepartementet har tildelt den østlige lisensen til en gruppe bestående av Aker BP ASA og OMV (Norge) AS. Den nordvestlige tillatelsen tilbys en gruppe bestående av Wintershall Dea Norge AS og Altera Infrastructure Group gjennom sitt datterselskap Stella Maris CCS AS.

Flere nyheter: