Menu
Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) fortalte til FN at Norge vil bidra med 55 millioner ekstra til FNs nødhjelpsfond. Foto: Lise Åserud / NTB

Regjeringen med ekstra bistandspakke til FNs nødhjelpsfond

Norge øker sitt bidrag til FNs nødhjelpsfond med en tilleggspakke på 55 millioner kroner.

Av NTB | 06.12.2023 18:39:42

Politikk: Det norske ekstrabidraget for 2023 ble kunngjort av utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) på en giverkonferanse for fondet i FN onsdag.

– Fondet leverer livreddende assistanse og vern der behovene er store og mediene ikke er til stede, sier Tvinnereim i en pressemelding.

Norges årlige bidrag til nødhjelpsfondet er på 450 millioner kroner. Det faste beløpet ble utbetalt tidligere i år for å sikre forutsigbar finansiering.

FN anslår at mer enn 360 millioner mennesker har behov for nødhjelp i år. En blanding av manglende medieoppmerksomhet og langvarige kriser gjør fondet viktig, forteller utviklingsministeren.

– FNs nødhjelpsfond kan handle raskt når en krise plutselig rammer. Det så vi under jordskjelvet i Tyrkia og Syria tidligere i år og med flommen i Somalia nylig. Samtidig bidro fondet med sårt trengt støtte i underfinansierte kriser, som i Afghanistan, Etiopia, Jemen og Syria

(©NTB)

Flere nyheter: