Menu
Det blir tett med folk rundt Seinen når OLs åpningsseremoni går i gang. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Regjeringen går tilbake på OL-løfte – må ha billett til åpningsseremonien

Turister får ikke se åpningsseremonien i Paris-OL som først lovet, opplyste den franske regjeringen tirsdag. Bekymringer for sikkerheten er årsaken.

Av NTB | 05.03.2024 18:17:32

Sport: Åpningsseremonien 26. juli var i første omgang planlagt å bli tilgjengelig for så mange som 600.000 mennesker. Sikkerheten og logistikken gjør at regjeringen nå har trappet ned ambisjonene.

Innenriksminister Gérald Darmanin opplyste til senatet tirsdag at det ventes at omkring 222.000 tilskuere kan hente ut en gratisbillett for å se arrangementet. Ytterligere 104.000 kan se på seremonien langs Seinen med betalte billetter.

Nå vil tilgangen til seremonien bli tildelt via kvoter til utvalgte innbyggere i byene som arrangerer lekene, skriver nyhetsbyrået AP.

Totalt 180 båter skal delta i åpningsseremonien. 94 av dem vil inneholde idrettsutøvere. Til tross for begrensningen på antall tilskuere vil seremonien fortsatt knuse publikumstallet for de foregående åpningsseremoniene som har funnet sted på friidrettsstadion.

Darmanin har uttalt at etterretningstjenestene i Frankrike ikke har identifisert en spesifikk trussel mot OL, men at det er flere potensielle trusler.

I Paris skal det konkurreres i 329 øvelser fordelt på 32 forskjellige idretter. I 2024 inkluderes breakdancing, skateboard, sportsklatring og surfing i programmet.

De 33. olympiske sommerlekene skal i all hovedsak arrangeres i og rundt Paris. Håndballkampene spilles i Lille og Paris, mens seiling og surfing arrangeres i henholdsvis Marseille og Teahupoo (Tahiti, Fransk Polynesia).

Fotball skal spilles i sju franske byer.

OL starter 26. juli og avsluttes 11. august.

(©NTB)