Menu
Redningshund. Foto: Aud Herregård Finne
Redningshund. Foto: Aud Herregård Finne

Redningshunder i Haugesund: Lokallaget vokser etter NRK-serie

Norske Redningshunder har et aktivt lokallag i Haugesund, etablert for bare et år siden. Pågangen økte kraftig etter NRK-serien "Redningshundene", og nå er 6-7 nye hunder under intensiv trening.

Av tomas | 04.07.2024 09:54:26

Haugesund: Norske Redningshunder har et aktivt lokallag i Haugesund, etablert for bare et år siden. Pågangen økte kraftig i Rogaland etter NRK-serien «Redningshundene», og nå er 6-7 nye hunder under intensiv trening.

Lokallagsleder Aud Herregård Finne forteller til Radio Haugaland at både hundefører og hund må være i god fysisk form for å delta. Det kreves omfattende trening og dedikasjon.

Treningen foregår over hele Haugalandet for å gi hundene erfaring med varierte omgivelser, noe som er avgjørende for effektivitet i en redningsaksjon.

De som ønsker å bli med i Norske Redningshunder i Haugesund, må ta kontakt med organisasjonen for å finne riktig lokallag. Her er link: https://www.nrh.no/distrikt/rogaland/

Ved en redningsaksjon for å finne savnede personer er det politiet som kontaktes. Redningsaksjonen utføres i samarbeid med Røde Kors, Folkehjelpen og andre organiserte frivillige, sier Finne avslutningsvis.

Flere nyheter: