Menu
Ryan Redington vant Iditarod. Foto: Zachariah Hughes, Anchorage Daily News via AP / NTB

Redington vant Iditarod – barnebarn av løpets grunnlegger

Ryan Redington (40) vant årets utgave av hundekjøringsklassikeren Iditarod. Han er barnebarn av Joe Redington, som hjalp til å starte løpet i 1973.

Av NTB | 14.03.2023 21:54:11

Kuriosa og kjendiser: Redington senior er kjent som «Iditarods far». Nå har barnebarnet skrevet seg inn på lista over vinnere.

Ryen Redington er inuitt av inupiat-folket og den sjette innfødte Alaska-boer som har vunnet Iditarod. Han kom til mål i Nome tirsdag med seks hunder etter å ha tilbakelagt de nesten 1600 kilometerne raskere enn noen av de andre 32 deltakerne.

– Bestefaren min, faren min og onkelen min er alle i hundekjøringens Hall of Fame, så jeg har store spor å gå i, skrev Ryan Redington i sin presentasjon før løpet. Han vant juniorklassen i 1999 og 2000. Faren Raymie har fullført løpet ti ganger.

Blant dem som måtte bryte løpet var regjerende mester Brent Sass, som ledet da han lørdag måtte gi opp på grunn av tannpine.

Redington vant Iditarod i sitt 16. forsøk. Han har måttet bryte sju ganger tidligere, men han endte blant de ti beste i alle de tre foregående utgavene av løpet.

For et drøyt år siden ble to av hundene hans skadd da en snøskuterfører kjørte inn i spannet. Hunden Wildfire måtte opereres for flere bruddskader, men startet årets Iditarod.

(©NTB)