Menu
– Av hensyn til sjøfolkene om bord er vår anbefaling at medlemmer som har mulighet til det, unngår gjennomseiling i Rødehavet, sier direktør Harald Solberg i Norsk Rederiforbund. Foto: Annika Byrde / NTB

Rederiforbundet anbefaler redere å unngå gjennomseiling i Rødehavet

Norges Rederiforbund anbefaler nå alle sine medlemmer om å unngå gjennomseiling i Rødehavet.

Av NTB | 20.12.2023 18:39:51

Økonomi og næringsliv: – Situasjonen for sivil skipsfart inn og ut gjennom Bab el Mandeb og i det sørlige Rødehavet er alvorlig og uakseptabel, sier administrerende direktør Harald Solberg i Norges Rederiforbund.

Han sier sikkerhetssituasjonen endrer seg raskt og at angrepene gjennom helgen og i starten av denne uken har bidratt til å forverre situasjonen.

– Av hensyn til sjøfolkene om bord er vår anbefaling at medlemmer som har mulighet til det, unngår gjennomseiling i Rødehavet, sier Solberg.

Rådet om å unngå gjennomseiling gjelder inntil det er etablert en internasjonal tilstedeværelse av sikkerhetsressurser i området som er i stand til å håndheve retten til trygg gjennomfart for sivile skip, eller til sikkerhetssituasjonen endrer seg som følge av våpenhvile eller andre avklaringer.

– For medlemmer som ikke har mulighet til å seile utenom Suezkanalen og Rødehavet, legger vi til grunn at alle relevante risikoreduserende tiltak gjennomføres i tett samråd med vareeier, forsikringsselskap, sjøfolkene om bord, relevante rådgivere og sikkerhetsressurser i området, sier Solberg.

Flere nyheter: