Menu
Red Bull-førerne Max Verstappen (t.h.) og Sergio Perez har fått grønt lys til å kjøre mot hverandre. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Red Bull-sjefen gir Perez grønt lys til å kjøre mot Verstappen: – Ingen stallordre

Sergio Perez og Max Verstappen konkurrerer i Formel 1 på like vilkår og får ingen føringer fra lagledelsen, lover Red Bull-sjef Christian Horner.

Av NTB | 03.05.2023 11:24:10

Sport: – Det skiller seks poeng mellom dem etter fire løp. Så ja, de er begge konkurransedyktige førere, sier Horner til Autosport.

Hittil i sesongen står de to Red Bull-førerne med to seirer hver. Likevel leder Verstappen med sine 93 poeng, mens Perez følger på 87. Aston Martins Fernando Alonso er nærmeste konkurrent på 60 poeng.

– Det er et lite gap ned til resten av feltet, men det er 19 løp igjen og fem sprintløp. Det er masse racing igjen og en hel variasjon av forskjellige baner å kjøre, så det kan svinge mye fram og tilbake mellom de to, påpeker Horner.

Tidligere sesonger har Verstappen vært lagets soleklare førstefører, og Perez har en rekke ganger fått ordre om å la Verstappen passere ham ute på banen. Det skal visstnok ikke være tilfelle denne sesongen.

– Det er ingen stallordre fra Red Bull-leiren, og det er en rettferdig kamp mellom Verstappen og Perez, sier Horner.

– De ønsker begge å vinne, og det er derfor vi har ansatt dem. Og jeg tror at det koker ned til hva de gjør ute på banen. De er frie til å kjøre mot hverandre, noe de har vært hele sesongen, fortsetter han.

På spørsmål om Perez vil ha den muligheten ut hele sesongen, svarer Horner at de kan kjøre mot hverandre så lenge det er til det beste for laget.

(©NTB)

Flere nyheter: