Menu
Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Rec Solar starter opp igjen mandag med 122 ansatte

To uker etter at ledelsen i Rec Solar varslet oppsigelser, godkjenner styret i selskapet oppstart med 122 ansatte. Rundt 50 ansatte vil ble sagt opp.

Av NTB | 23.03.2023 13:14:25

Natur og miljø: Styret i Rec Solar varslet for to uker siden oppsigelsen og at det kunne bli oppstart. Torsdag opplyser selskapet i en pressemelding at styret har godkjent oppstart. Det blir jobb til 110 ansatte ved virksomheten i Kristiansand og 12 ved anlegget på Herøya. Torsdag eller fredag vil fremdeles oppsigelser sendes til rundt 50 ansatte.

– Vi er glade for at vi kan tilby så mange kolleger jobb igjen, etter en krevende periode med permitteringer og stans i produksjonen. Samtidig tenker vi på de nærmere 50 kollegene som vi dessverre ikke lenger har arbeid til, sier administrerende direktør Jan Enno Bicker i REC Solar Norway.

I begynnelsen av september i fjor ble 250 ansatte permittert ved selskapets fabrikker i Kristiansand og Porsgrunn. Nedstengingen kom som følge av høye strømpriser. Siden da har rundt 80 av de permitterte sluttet i jobben, ifølge Fædrelandsvennen.

– Det var en spesiell stemning på møtet i dag. Det er full støtte for at vi starter opp igjen til mandag, men det er jo ikke full jubel som det har vært tidligere, når situasjonen er som den er. Ansatte som var på møtet i dag, vet jo ennå ikke om de blir oppsagt, sier hovedtillitsvalgt for Rec-ansatte, Andreas Hadland, til avisa.

(©NTB)

Flere nyheter: