Real Sociedad og Alexander Sørloth ligger fem poeng bak Real Madrid etter å ha spilt uavgjort mot Celta Vigo. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB

Real Sociedad spilte uavgjort mot Celta Vigo

Alexander Sørloths Real Sociedad måtte nøye seg med 1-1 på eget gress mot Jørgen Strand Larsens Celta Vigo i La Liga.

Av NTB | 18.02.2023 16:05:30

Politikk: Alexander Sørloths Real Sociedad bar trykt favorittstempelet før lørdagens møte mot Celta Vigo og trengte kort tid for å vise hvorfor de ligger på 3.-plass i den spanske toppdivisjonen.

Fem minutter inn i kampen sendte Mikel Oyarzabal ballen i nettet fra en spiss vinkel etter å ha blitt servert en målgivende pasning fra Takefusa Kubo. Den spanske spissen var nære ved å øke ledelsen ved flere tilfeller i omgangen, men det sto kun 1-0 til pause.

Jørgen Strand Larsen var nære ved å utligne i den første omgangen med en heading, men overlistet ikke Real Sociedads keeper Remiro.

Etter hvilen gynget det godt mellom lagene i sjanser. Celta Vigo valgte å bytte ut Jørgen Strand Larsen til fordel for Haris Seferovic. Med spissbyttet ble bortelaget hakket hvassere og hadde gode muligheter til å utligne og ta ledelsen, men kunne ikke sette ballen i nettet.

Real Sociedad var selv nære ved å øke ledelsen, men måtte rette fokuset mot den defensive delen av spillet.

På tampen av kampen ble Renato Tapia sendt av banen. Selv med for en mann mer på banen kunne ikke Sociedad stå imot et offensivt Celta Vigo. I de siste minuttene av kampen sto det 1-1 i San Sebastián da Le Normand sendte ballen i eget nett.

Det endte 1-1. Dermed ligger Real Sociedad ligger fem poeng bak ligatoer Real Madrid.