Real Sociedad-kaptein Mikel Oyarzabal ble matchvinner mot Salzburg i mesterligaen. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Real Sociedad med sterk borteseier mot Salzburg

Real Sociedad straffet Salzburgs sløve forsvarsspill og vant 2-0 i tirsdagens tidligkamp i mesterligagruppe D.

Av NTB | 03.10.2023 20:42:52

Sport: Mikel Oyarzabal og Brais Mendez scoret i en god første omgang for gjestene. Etter pause skapte et offensivt Salzburg mer trøbbel for La Real, men uten å score.

Kampen var bare seks minutter gammel da bortelaget tok ledelsen. Real Sociedad stormet i angrep etter et innkast, og Oyarzabal sendte av gårde en avslutning som i utgangspunktet så veldig svak ut. Keeper Alexander Schlager så imidlertid ikke utgangen av skuddet og ble fintet ut.

20 minutter senere gjorde Mendez alt selv da han snappet ballen og fikk kontre fritt på Salzburgs halvdel. Han skjøt fra 16-metersstreken og inn i lengste hjørne uten å bli nevneverdig presset.

Real Sociedad har allerede mistet poeng etter å ha ledet i fire kamper denne sesongen, og det var ikke uten håp at Salzburg gikk aggressivt til verks etter pause. Østerrikerne styrte også mye, men var ikke like effektive som i 2-0-sjokkseieren over Benfica i åpningskampen.

Det skal også sies at bortelaget forsvarte seg klokt og oppfordrende og blokkerte mange skudd. Salzburg fikk ikke notert en eneste avslutning på mål gjennom kampen.

Stortalentet Roko Simic prøvde seg på overtid, men hans skudd strøk like utenfor stolpen. Dermed endte det 0-2.

Real Sociedad topper gruppe D med fire poeng etter to kamper. Salzburg har tre poeng. Senere tirsdag møtes Inter og Benfica i samme pulje.