Real Madrid og Vinicius Junior gikk på et overraskende poengtap mot Rayo Vallecano søndag. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Real Madrid snublet i byderby – tittelhåpet lever for Girona

Real Madrid gikk på et overraskende poengtap i 1-1-kampen borte mot Rayo Vallecano søndag. Det gir Girona muligheten til å redusere luken til La Liga-lederen.

Av NTB | 18.02.2024 16:17:31

Sport: Stjernene i Real Madrid tok den korte veien til bydelen Vallecas i den spanske hovedstaden i håp om å befeste sin posisjon på tabelltoppen. Carlo Ancelotti benyttet anledningen til å hvile flere viktige spillere i en periode med mange kamper.

Bortelaget fikk en drømmestart da spissen Joselu avsluttet en eksemplarisk Real-kontring ned i høyre hjørne.

Rayo Vallecano spilte likevel bra foran et motivert hjemmepublikum. Etter 27 minutter ble et skudd fra spissen Oscar Trejo blokkert av hånden til Eduardo Camavinga. Det resulterte i straffe etter at dommeren så situasjonen igjen på VAR-skjermen.

Den satt Raul de Tomas kontant i mål foran den fullstappede ståtribunen bak målet på Estádio de Vallecas. Dermed gikk lagene til pause like langt.

Ingen av lagene klarte å skape særlig mye i andre omgang, og kampen endte 1-1. På overtid ble Real Madrid redusert til ti mann da Dani Carvajal ble utvist (to gule kort) etter å ha slått albuen inn i Rayo-spiller Kike Perez.

Dermed har tabelltoer Girona en ypperlig mulighet til å innhente poeng på Real Madrid når de møter Athletic Bilbao mandag. Med seier der vil overraskelseslaget bare være tre poeng bak serieledelsen.

For Rayo Vallecano var det et viktig poeng for å distansere seg fra nedrykksstriden.