Menu
Vicente del Bosque skal lede utvalg i Spania. Foto Aykut AKICI / TurkSporFoto / SCANPIX / NTB

Real Madrid-legende skal lede opprydning i skandalisert spansk fotballforbund

Trenerlegenden Vicente del Bosque har fått jobben med lede utvalget som skal føre tilsyn med og hjelpe Det spanske fotballforbundet ut av krisen det står i.

Av NTB | 01.05.2024 10:33:56

Sport: Den pensjonerte 73-åringen har en fortid som både suksessrik landslagssjef og Real Madrid-trener. Han ledet Spania til VM-tittel i 2010 og EM-triumf i 2012, mens det ble to mesterligatrofeer med Real Madrid.

Nå får han jobben med å rydde opp i Det spanske fotballforbundet.

– Jeg er stolt over å kunngjøre at personen som skal lede utvalget og representerer det … er Vicente del Bosque, sa Spanias minister for utdanning og idrett Pilar Alegria da hun offentliggjorde valget tirsdag.

– Del Bosque skal være ansiktet utad og representere spansk fotball, fortsatte hun.

Det var i forrige uke at Spanias nasjonale idrettsråd (CSD) opprettet et utvalg som får i oppgave å «overvåke» og hjelpe fotballforbundet i landet ut av krisen det står i.

Tidligere president Luis Rubiales trakk seg fra ledervervet etter den mye omtalte kysseskandalen under kvinne-VM i fjor sommer. Den nye presidenten Pedro Rocha er på sin side under etterforskning for korrupsjon.

En rapport fra landets ledende idrettsdomstol har i tillegg konkludert med at forbundet tok avgjørelser «utover dets mandat» etter at Rubiales trakk seg i desember i fjor. Det resulterte i opprettelsen av utvalget som nå er nedsatt.

Både Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har uttrykt «stor bekymring» over situasjonen i det spanske forbundet og det Del Bosque-ledede utvalget.

Forbundene har varslet at de vil se om utvalget kan være i strid forbundets forpliktelse om å opptre uavhengig og uten unødig statlig innblanding.

(©NTB)