LIVESENTER
Menu
Real Madrid leder også an i sosiale medier. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Real Madrid er fotbalkonger også i sosiale medier – knuser resten av verden

Real Madrids stjernegalleri har herjet i Fotball-Europa denne sesongen. I sosiale medier driver den spanske storklubben også egen idrett.

Av NTB | 06.06.2024 10:13:24

Sport: En ny rapport fra analysebyrået Cies tar for seg hvilke fotballklubber på verdensbasis som har flest følgere på Facebook, X, Instagram og Tiktok.

Real Madrid troner på toppen av listen med til sammen 410,9 millioner følgere. Det er rett over 50 millioner flere enn en annen spansk gigant, Barcelona.

Manchester United følger på tredjeplass med 216,3 millioner, mens Paris Saint-Germain er nummer fire (184,1). Erling Braut Haalands Manchester City må nøye seg med femteplassen på listen (158,4).

Deretter følger Juventus, Liverpool, Chelsea, Bayern München og Martin Ødegaards Arsenal.

Det saudiarabiske investeringsfondet har brukt store penger på å øke oppmerksomheten rundt toppligaen i landet. Superstjerner som Cristiano Ronaldo er hentet til landet og gitt milliardlønn.

På listen til Cies har portugiserens klubb Al-Nassr inntatt 15.-plassen med i alt 54,3 millioner følgere. Antallet har samtidig økt med hele 22,1 millioner det siste året. Kun Real Madrid (48,4 millioner), Inter Miami (31,1 millioner) og Manchester City (27,5 millioner) kan vise til et større løft.

Verdt å merke seg er det også at den eneste klubben i toppen av listen som har færre følgere enn i fjor, er Paris Saint-Germain. Den franske storklubben, som har mistet både Neymar, Lionel Messi og Kylian Mbappé på ikke altfor lang tid, har nå 200.000 færre følgere enn i 2023.

Mye kan tyde på at nevnte Messi har tatt med seg en del følgere til sin nye arbeidsgiver Inter Miami. Den amerikanske Major League Soccer-klubben står hos Cies oppført med 33,4 millioner følgere. Så mange som 31,1 av disse er nye det siste året.

Ved siden av Messi spiller også store profiler som Luis Suárez, Jordi Alba og Sergio Busquets for klubben som eies av David Beckham.

(©NTB)