Real Madrid feirer Jude Bellinghams scoring mot Cádiz. Noen timer senere var seriegullet klart da Barcelona tapte. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB

Real Madrid ble seriemester da Girona knuste Barcelona

Real Madrid ble spansk seriemester i fotball for 36. gang noen timer etter sin 3-0-seier over Cádiz. Saken var klar da Girona knuste Barcelona.

Av NTB | 04.05.2024 20:44:03

Sport: Barcelona ledet ved pause, men Girona vendte 1-2 til 4-2 ved hjelp av to scoringer av Portu. Med sin seier i det katalanske derbyet gikk Girona forbi Barcelona og inntok 2.-plassen, men det er 13 poeng opp til Real Madrid med bare fire serierunder igjen.

Dermed har Real Madrid sikret seriegullet før onsdagens returkamp mot Bayern München i mesterligaens semifinale.

Brahim Díaz, Jude Bellingham og Joselu scoret Real Madrids mål mot Cádiz.

Bellingham, Vinicius Junior og Federico Valverde var blant dem som ble spart, men de kom inn i løpet av 2. omgang, og Bellingham scoret 2-0-målet som punkterte kampen.

Thibaut Courtois var lørdag tilbake i Real Madrid-målet etter sitt lange skadefravær, og han holdt nullen. Andrij Lunin har i den belgiske stjernekeeperens fravær etablert seg som førstevalg.

Real Madrid har bare tapt en av 34 seriekamper så langt. Laget har slått Barcelona hjemme og borte og utklasset Girona to ganger.

Girona er nå sikret topp-fire-plassering og mesterligaspill. Laget kan også snyte Barcelona for deltakelse i den lukrative supercupen ved å forsvare 2.-plassen i sesonginnspurten.

Carlo Ancelotti sparte mange spillere i lørdagens seriekamp. I startoppstillingen var Nacho den eneste som startet også i 2-2-kampen i München tidligere i uka.

Andreas Christensen og Robert Lewandowski ga Barcelona ledelsen hver sin gang før pause mot Girona, men sesongens sensasjonslag vendte kampen med mål av Portu (2) og Miguel Gutiérrez i den andre omgangen.