Menu
Tromsø-spillerne jublet vilt etter at de snudde kampen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

RBKs unggutter sjokkåpnet etter 16.-maifiaskoen – så våknet Tromsø og snudde til 3-2-seier

Rosenborg hadde mye å forsvare etter fiaskotapet på 16. mai, men gikk på en ny smell mot Tromsø i Eliteserien mandag. Tabelljumboen vant 3-2 på eget gress.

Av NTB | 20.05.2024 21:10:32

Sport: 18 år gamle Jesper Reitan-Sunde og 19-årige Marius Broholm sikret 2-0-ledelse for Rosenborg til pause, men etter hvilen fikset Vegard Erlien, Vetle Skjærvik og Jens Hjertø-Dahl en særdeles etterlengtet seier for vertene.

Likevel fortsetter Tromsø som tabelljumbo, mens Rosenborg ligger på 10.-plass. Kampen var Rosenborg femte strake uten seier.

Rosenborg kom til mandagens kamp fra et blytungt 1-3-tap hjemme for nyopprykkede KFUM Oslo på selveste 16. mai. I det oppgjøret måtte også toppscorer Ole Sæter av med skade, og i hans fravær startet Sverre Nypan på topp for trønderne mot Tromsø.

Og 17-åringen brukte ikke lang tid på å markere seg. Etter bare 25 sekunder spilte Rosenborg seg nærmest på Barcelona-vis oppover kanten, før tenåringene Nypan og Reitan-Sunde kombinerte og sendte trønderne i ledelsen.

Etter scoringen kom det et voldsomt snødrev i Tromsø, som etter hvert la seg som et hvitt teppe på det vanligvis grønne kunstgresset.

Dermed kunne Marius Broholm spasere fram til krittmerket og doble Rosenborgs ledelse.

I pausen måtte RBKs Ulrik Yttergård Jenssen ut ettersom han ikke følte seg vel. Inn kom Tomás Nemcík. Tromsø tok også ut Jesper Robertsen og Psyché for Yaw Paintsil og Lasse Nordås.

– Vi er ikke akkurat fornøyd med det vi leverte i første omgang, og da må vi prøve å forandre det og få inn mer kraft, sa Tromsø-trener Gard Holme til rettighetshaveren.

Og bare to minutter senere sto lagene plutselig likt igjen da Vetle Skjærvik stupheadet inn et frispark fra Nordheim.

– Det var pausepraten og dobbeltbyttet sitt, utbrøt TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Etter de to scoringene fortsatte Tromsø med en kanonade med sjanser, og med 13 minutter igjen på klokken fikk de endelig uttelling igjen da Hjertø-Dahl curlet ballen i krysset på vakkert vis.

Lørdag reiser Tromsø til Fredrikstad, mens Rosenborg tar imot Kristiansund dagen etter.

Rosenborg fortsatte likevel finspillet, og fem minutter før pause gjorde tenåringsduoen seg tellende igjen. Nypan dro seg inn i feltet og sendte ballen videre til Reitan-Sunde, som ble felt av Christophe Psyché.

Det ga nesten umiddelbar effekt, for bare fire minutter inn i andre omgang slo Runar Norheim et frispark som Vegard Erlien stanget i mål.

(©NTB)