Kongsvinger røk på sitt første tap på tre måneder da Raufoss kom på besøk. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Raufoss påførte Kongsvinger sitt første tap på tre måneder – Fredrikstad fortsetter på tabelltopp

Kongsvinger hadde ikke tapt en kamp siden 13. mai før Raufoss kom på besøk søndag ettermiddag. Rekken endte imidlertid da gjestene vant 3-1 i 1. divisjon.

Av NTB | 06.08.2023 17:04:27

Sport: Dermed klarte ikke KIL (31 poeng) å ta tilbake tabelltoppen fra Fredrikstad (32), som vant 2-1 borte mot Skeid fredag kveld.

Kongsvinger har hatt en fantastisk første halvdel av sesongen, hvor de sto med sju seire på deres åtte siste kamper i serien før søndagens hjemmetap. Sist kamp endte med 1-1 borte mot FFK.

Etter 45 sjansefattige minutter, kunne gjestene ta ledelsen etter pause da Markus Johnsgård ble spilt opp av Magnus Fagernes og banket Raufoss i ledelsen.

Og vondt ble til verre for Kongsvinger da Fagernes slo et nydelig innlegg til Andreas Helmersen som doblet gjestenes ledelse. Senere satte Mats Haakenstad ballen i eget mål

– Dette er et sjokkresultat, konstaterte Erik Thorstvedt i TV 2s Målfest-studio.

I sluttminuttene reduserte Victor Grodås til 1-3, men det fikk til slutt lite å si, da det ble kampens siste mål.

I hovedstaden klatret KFUM Oslo opp på 4.-plass på tabellen etter at Teodor Berg Haltvik reddet 2-1-seier hjemme mot Åsane, mens Sogndal plasserte seg ett hakk over etter 2-1-seier borte mot Sandnes Ulf.

Bryne sikret også tre viktige poeng i kampen om å unngå nedrykk da de vant 1-0 hjemme mot Ranheim.