Pep Guardiola var skuffet etter tapet mot Manchester United. Foto: Dave Thompson, AP / NTB

Rashford og Fernandes snudde til seier i Manchester-derbyet

Manchester United snudde til seier på dramatisk vis da Manchester City ble slått 2-1 i Premier League lørdag.

Av NTB | 14.01.2023 18:20:27

Sport: United havnet under femten minutter inn i 2. omgang, men med mål fra Bruno Fernandes og Marcus Rashford sikret de rødkledde seier i byderbyet.

Jack Grealish scoret målet for gjestene.

United fortsetter dermed å imponere under Erik ten Hags ledelse.

– Vi pleide å være enkeltpersoner, men nå er vi et lag, sa Fernandes til BT Sport etter kampen.

Også Rashford var fornøyd med lagets innsats i oppgjøret.

– Alt er mulig. Vi er fornøyde med å slå tilbake og vinne kampen, sa 25-åringen til BT Sport.

Resultatet fører til at United enn så lenge forblir på tredjeplassen i ligaen, men er nå bare ett poeng bak City på plassen foran.

Erling Braut Haaland spilte hele kampen for gjestene, men var ikke involvert i scoringen.

Utgangspunktet før derbyet skilte seg derfor stort fra forrige gang lagene møttes. Da vant City 6-3, og Haaland og Phil Foden gjorde hvert sitt hattrick.

Det ble et langt jevnere oppgjør lørdag.

Kampens første store mulighet kom først etter 33 minutter, da Bruno Fernandes slo en lang ball i bakrom. Ederson kom langt ut fra streken, men det var Rashford som nådde ballen først og rundet keeperen. Mål ble det likevel ikke ettersom Manuel Akanji kom seg på riktig side og stoppet forsøket fra Rashford.

Rashford kom til en ny sjanse fire minutter etter da han fikk ballen på kanten og satte fart mot mål. Denne gangen beregnet Ederson riktig og fikk avverget muligheten.

United så farligst ut de første 45, men femten minutter inn i 2. omgang var det gjestene som tok ledelsen. Kevin De Bruyne fant en umarkert Jack Grealish i boksen, og han kunne heade ballen i mål fra kort hold.

United fortsatte å presse på, og tolv minutter før slutt fikk de uttelling. Casemiro svingte inn en ball inn i bakrom mot Rashford, som var i klar offside. Han var likevel ikke borti ballen, og i stedet dukket Fernandes opp og satte ballen i mål. Målet ble først avvinket for offside, men etter en prat mellom hoveddommer og linjedommer ble det godkjent.

To minutter etter tok de rødkledde ledelsen. Alejandro Garnacho fant Rashford med et flatt innlegg foran mål, og spissen styrte ballen forbi Ederson. Dermed hadde United snudd kampen i løpet av bare et par minutter.

Rashford scoret i sin niende hjemmekamp på rad, og med målet fastsatte han resultatet.

United har vist god form den siste tiden og hadde vunnet sine åtte siste kamper før oppgjøret. City røk på sin side på et overraskende nederlag i midtuken da de tapte 0-2 for Southampton i ligacupen.

City kom seg også til en mulighet da Kyle Walker prøvde seg fra langt hold like før pause. Ballen skrudde like utenfor mål, og lagene gikk til pause på 0-0.