Menu
Marcus Rashford scoret to søndagens seier. Foto: AP/Dave Thompson/NTB

Rashford-dobbel mot Leicester: – En god dag

Manchester United er fortsatt med i toppsjiktet på Premier League-tabellen etter 3-0-seieren over formsterke Leicester City søndag.

Av NTB | 19.02.2023 18:15:32

Politikk: Bortelaget har slitt i årets PL-sesong, men har funnet gode takter etter nyåret.

– Vi er nærme, men begge lagene foran oss er gode og spiller fin fotball. Vi må bare fokusere på oss selv, gjøre så godt vi kan og fortsette å ta poeng, sa Marcus Rashford til Sky Sports.

Manchester United-trener Erik ten Hag vil derimot ikke snakke noe om laget muligheter i toppen.

– Vi tenker ikke på det, vi tenker på morgendagen, vi må være en bedre versjon av oss selv og det er det vi må jobbe for. Vi er i februar, ikke se så langt fram, sa nederlenderen til BBC.

Leicester reiste til Old Trafford etter et kjemperesultat hjemme mot Tottenham forrige helg og åpnet på forrykende vis på Old Trafford.

Gjestene var flere ganger nære ved å innta ledelsen, men takket være akrobatiske redninger fra David de Gea ble Harvey Barnes og Kelechi Iheanacho nektet mål.

Halvveis inn i den første omgangen var det imidlertid vertene som satte inn 1-0-målet.

Marcus Rashford har blitt en dødelig brikke i Uniteds ellever denne sesongen. Bruno Fernandes serverte en lekker utsidepasning til Rashford, som alene mot Danny Ward sendte hjemmelaget i ledelsen.

Det var hans sjuende Premier League-mål mot Leicester City.

– Alt i alt en god dag. De skapte store sjanser og David gjorde en flott redning på slutten av første omgang, sa Rashford.

Etter hvilen fikk ikke bortelaget til mye framover i banen, mens hjemmelaget ikke ventet med å angripe. Både Lisandro Martínez og Rashford kunne stått for mål i åpningsminuttene av omgangen.

Rashford fant til slutt nettmaskene for andre gang for dagen. Briten satte ballen inn i mål etter en målgivende fra Fred. Målet ble først avblåst for offside, før det fikk stå etter en VAR-sjekk.

Kort tid etter Rashfords scoring var det innbytteren Jadon Sanchos tur til å sette ballen i mål etter et lekkert angrep. Bruno Fernandes noterte seg sin andre assist i kampen.

Rekorden kom ikke lett og De Gea måtte strekke seg godt for å holde rent bur.

Tidlig i kampen var bortelaget raske til å legge press på vertene. Barnes kunne sendt Leicester i ledelsen hadde det ikke vært for den spanske keeperen. Iheanacho var veldig nære ved to tilfeller å ta ledelsen i den første omgangen. De Gea sto støtt og sørget for ingen baklengsmål.

Etter hvilen slet Leicester med å avansere framover i banen. Med ingen mål mot skrev spanjolen historie i Manchester United.

Manchester Uniteds neste kamp er returmøtet mot Barcelona i europaligaen. Playoffkampen for videre spill i turneringen spilles på Old Trafford torsdag 23. februar.

Diogo Dalot var nære ved å øke ledelsen ytterligere, men fikk ikke dyttet ballen i mål. United gikk til pause med en 1-0-ledelse.

Før kampen sto De Gea med 178 kamper uten baklengsmål, like mange som Peter Schmeichel. Den danske United-legenden har lenge stått for rekorden for flest rene bur for klubben i alle konkurranser, men måtte se rekorden slås av De Gea.

(©NTB)

Flere nyheter: