Menu
Sebastien Ogier var involvert i en ulykke i Polen. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB

Rallystjernen Ogier fløyet til sykehus etter kollisjon på trening: – Heldigvis ikke alvorlige skader

VM-gullgrossisten Sebastian Ogier og kartleser Vincent Landais ble fløyet til sykehus etter å ha kollidert med en personbil under trening foran Rally Polen.

Av NTB | 25.06.2024 16:33:09

Sport: Ogier og Landais var på rekognosering foran denne ukens VM-runde i Polen da ulykken skjedde tirsdag.

– Heldigvis er skadene verken livstruende eller veldig alvorlige. Vi har ennå ikke fått legenes vurdering, men vi har snakket med Sebastian og vet at det ikke er veldig alvorlig, sier Toyota-stallsjef Jari-Matti Latvala til den finske avisen Ilta-Sanomat.

Den polske radiokanalen ZET har meldt at Ogier har skader i rygg og bryst etter frontkollisjonen, men dette er ikke offisielt bekreftet.

Ulykkesstedet er ikke langt fra den russiske eksklaven Kaliningrad.

TV-opptak viser et ambulansehelikopter på et jorde og at politi og brannmenn er på stedet.

Ogiers lag, Toyota Gazoo Racing, meldte i en uttalelse på X at franskmannen og hans kartleser var «involvert i en trafikkulykke under rekognosering foran Rally Polen og er blitt tatt til sykehus for medisinske undersøkelser».

Denne sesongen deltar han i utvalgte runder. Han vant Rally Kroatia i april og Rally Portugal i mai.

Polen er denne uken vertskap for sitt første WRC-arrangement på sju år. Ogier har vunnet der to ganger tidligere.

En talsmann for polsk politi opplyser til nyhetsbyrået AP at to biler var involvert i ulykken i landsbyen Wlosty nordøst i landet. Fire personer ble i etterkant sendt til sykehus.

40 år gamle Ogier er en av de mest fremgangsrike førerne i rallyhistorien. Han vant seks strake VM-titler fra 2013 til 2018. Den siste av hans totalt åtte kom i 2021.

(©NTB)