Sveriges Sebastian Samuelsson. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB.

Raketten Samuelsson vant i Östersund – Sjåstad Christiansen beste norske på 3.-plass

Sebastian Samuelsson skjøt to bom, men hans sedvanlige sterke fart i langrennssporet sikret ham seieren på jaktstarten i verdenscupen i skiskyting søndag.

Av NTB | 03.12.2023 16:49:51

Sport: Tyske Phillip Nawrath hadde aldri vært på pallen før han vant sprinten. Søndagens 2.-plass gjorde at han havnet på pallen for annen gang i karrieren. Nawrath var 5,1 sekunder bak Samuelsson i mål.

Vetle Sjåstad Christiansen slapp unna med én bom på de fire seriene og presset tungt i sporet på sisterunden. Han gikk inn til 3.-plass med 7,2 sekunder opp til vinneren. Det var nordmannens første pallplass for sesongen.

Tarjei Bø gikk ut som beste nordmann etter 2.-plass på sprinten. Eldstebror Bø gikk inn til 4.-plass. Han var 29,6 sekunder bak med én bom. På plassen bak kom Endre Strømsheim.

Vebjørn Sørum ble nummer sju og Johannes Dale-Skjevdal nummer åtte.

Johannes Thingnes Bø hadde bra fart i sporet og endte på 15.-plass etter tre strafferunder.