Menu
Ragnhild Mowinckel var fornøyd i målområdet etter sesongens siste super-G-renn. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Ragnhild Mowinckel på pallen i super-G-avslutningen – ble treer i sammendraget

Ragnhild Mowinckel hadde et lite håp om å bli første norske kvinne til å vinne en krystallkule i verdenscupen i alpint. Hun klatret opp til 3.-plassen i super-G.

Av NTB | 16.03.2023 11:04:04

Sport: I verdenscupavslutningen i Andorra var Mowinckel på 4.-plass i super-G-sammendraget før sesongens siste renn.

Lara Gut-Behrami vant rennet og tok samtidig sammenlagtkula i fartsdisiplinen. Sveitseren vant foran Federica Brignone (+0,22 sekunder) og Mowinckel (+0,47).

Mowinckel fikk ikke helt opp farten i toppen av traseen, men hadde raskeste tid i henget.

– Det er rått med det feltet her med så mange gode skiløpere, og det sier litt om kvalitetene til Ragnhild, sa Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt.

3.-plassen til Rival-løperen er sjuende gang hun er på pallen i super-G i karrieren og den 13. pallplassen totalt.

– Jeg er litt rund og konservativ på toppen. Og så føler jeg at jeg dro til litt mer igjen. Generelt sett er jeg fornøyd uansett hvordan det går og hvordan det er, sa Mowinckel til Viaplay før det endelige resultatet var klart.

Mowinckel vant super-G-rennet i Cortina d’Ampezzo i januar og meldte seg for alvor på i sammenlagtkampen. Det ble to skuffende resultater på Kvitfjell (16.- og 18.-plass), men før torsdagen var det 26 poeng opp til leder Elena Curtoni, som ikke har vunnet noen av rennene denne sesongen. Curtoni feilet og endte bak Mowinckel på 4.-plass sammenlagt.

– Dessverre for min del ble Kvitfjell ganske avgjørende. Jeg var ikke spesielt bra der med både vind og vær og forhold, så det var uflaks, men sånn er utendørsidretten. Det er en del av det, og man får ikke gjort noe mer med det, sa Mowinckel.

Kajsa Vickhoff Lie kjørte godt i toppen, men fikk trøbbel i nedre del av traseen. Hun endte på 9.-plass med 1,19 sekunder opp til Gut-Behrami.

30-åringen har allerede kunngjort at hun går for en ny sesong.

Mikaela Shiffrin har vært utilnærmelig i slalåm og storslalåm, og Sofia Goggia har herjet i utfor. I super-G har det derimot vært sju ulike vinnere i de sju rennene som har vært, og spenningen varte helt inn til avslutningen i Soldeu.

(©NTB)

Flere nyheter: