Menu
President Vladimir Putin advarer vestlige land mot å forsyne Ukraina med langtrekkende våpen som kan brukes mot mål i Russland. Foto: Sputnik / AP / NTB

Putin med ny advarsel til vestlige land

President Vladimir Putin advarer Tyskland og andre vestlige land mot å forsyne Ukraina med langtrekkende våpen og la dem bruke dem mot mål i Russland.

Av NTB | 05.06.2024 22:03:03

Politikk: Tyskland fulgte nylig USA og åpnet for å la Ukraina benytte langtrekkende tyske våpen i angrep mot mål i Russland.

– Dersom de benytter raketter mot mål på russisk territorium, vil det være helt ødeleggende for forholdet mellom Russland og Tyskland, advarer Putin, som kaller det «et farlig steg».

Putin holdt onsdag pressekonferanse for utenlandske journalister og redaktører i St. Petersburg og antydet at også Russland kan komme til å forsyne andre land med langtrekkende våpen.

– Dersom noen tror at det lar seg gjøre å levere slike våpen til en krigssone for å angripe vårt territorium og skape problemer for oss, hvorfor har ikke også vi retten til å forsyne andre med våre våpen, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: