Menu
Vladimir Putin under intervjuet med Tucker Carlson nylig. Foto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Kreml via AP / NTB

Putin får tre motkandidater i presidentvalget

Vladimir Putin ventes å vinne presidentvalget i Russland i neste måned, men får tre motkandidater – og de støtter alle krigen i Ukraina.

Av NTB | 11.02.2024 01:03:06

Krig og konflikter: Lista over kandidater ble klar søndag etter at registreringen var avsluttet, melder nyhetsbyrået Tass.

Blant dem som ikke står der, er krigsmotstanderen Boris Nadezjdin, som fikk nei fra den sentrale valgkomiteen. Begrunnelsen skal være at det ble funnet avdøde personer på underskriftslista som ble levert inn for å støtte kandidaturet. Han har varslet en anke til høyesterett.

President Vladimir Putin stiller som uavhengig kandidat, ikke for Forent Russland. Han har i praksis vært landets øverste leder sammenhengende siden 2000, inkludert en periode som statsminister.

De øvrige kandidatene er Vladislav Davankov, som er nestleder i statsdumaen, leder Leonid Slutskyj i det ultranasjonalistiske partiet LDPR og Nikolaj Kharitonov, som stiller for kommunistpartiet.

Ved presidentvalget i 2018 fikk Putin 77,5 prosent av stemmene, fulgt av kommunistpartiets Pavel Grudinin (11,9 prosent) og nå avdøde Vladimir Zjirinovskij fra LDPR (5,7 prosent).

Presidentvalget holdes 17. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: