Menu
Terje Nedrebø Michelsen og Kathrine Tonstad i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) orienterer pressen om de to terrorsiktede søstrene som er hentet til Norge fra Syria. Foto: Gorm Kallestad / NTB

PST: De terrorsiktede søstrene ivaretas av helsevesenet

De terrorsiktede søstrene som kom til Norge onsdag, ivaretas av helsevesenet. De overføres trolig til ordinære fengselsplasser i begynnelsen av neste uke.

Av NTB | 30.03.2023 11:14:26

Kriminalitet og rettsvesen: Det sa politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) på en pressekonferanse torsdag.

De to kvinnene og deres tre barn kom til Norge natt til onsdag.

– De ble formelt sett pågrepet da de ankom, men har inntil nå blitt ivaretatt av helsevesenet. Barna har vært sammen med mødrene og er fortsatt det. Dette kommer til å fortsette gjennom helgen og inn i neste uke, sa Michelsen.

Politiet har begjært varetektsfengsling i fire uker for begge to. Det har de samtykket til, og Oslo tingrett behandler dermed saken som kontorforretning. En kjennelse er ventet senere torsdag, opplyser politiadvokat Kathrine Tonstad.

– Såframt forholdene ligger til rette for det, vil de overføres til ordinære fengselsplasser i begynnelsen av neste uke. Da vil barnevernet ivareta barna, sier Michelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: