Menu
Demonstranter i Nanterre i utkanten av Paris. Hundrevis samlet seg for å protestere mot beslutningen om å løslate en politibetjent som i juni skjøt og drept en tenåring. Foto: Lewis Joly / AP / NTB

Protester i Paris mot løslatelse av politibetjent

Hundrevis av demonstranter samlet seg i Paris søndag for å vise sin misnøye med at en politibetjent som skjøt og drepte en ungdom i juni, er blitt sluppet fri.

Av NTB | 19.11.2023 22:09:40

Kriminalitet og rettsvesen: Demonstrantene ropte «Rettferdighet for Nahel» i gatene i forstaden Nanterre, der den 17 år gamle Nahel Merzouk, av nordafrikansk opphav, ble skutt og drept da han forsøkte å stikke av under en trafikkontroll i slutten av juni i år.

Hendelsen utløste spontane opptøyer rettet mot politiets framferd. Gjenger plyndret butikker, startet branner og utkjempet rene gatekamper med politiet. Aksjonene spredte seg til flere byer i Frankrike, og rundt 40.000 politifolk var utplassert da protestene var på sitt mest intense.

En mobilvideo tatt av et vitne, viser en politibetjent som retter våpenet sitt mot en bil som står stille. Når 17-åringen, som jobbet som leveringsbud, plutselig kjører av gårde, skyter politibetjenten på kloss hold.

Politibetjenten som avfyrte de dødelige skuddene, fikk i forrige uke en betinget løslatelse, men er fortsatt under etterforskning for ulovlig bruk av tjenestevåpen.

(©NTB)

Flere nyheter: