Menu
Passasjerer ser på avgangstavla på Heathrow-flyplass i London. Problemer på det britiske flykontroll-systemet har ført til store forsinkelser og en rekke innstillinger i flytrafikken mandag. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Problemene i britisk lufttrafikk er identifisert og rettet

Det tekniske problemet som påvirket flykontroll-systemet i Storbritannia er fikset, men folk må likevel belage seg på store forsinkelser i flytrafikken.

Av NTB | 28.08.2023 18:24:50

Økonomi og næringsliv: – Vi jobber tett med flyselskapene og flyplassene for å håndtere flygningene så effektivt som mulig, skriver den britiske lufttrafikktjenesten Nats i en pressemelding.

Et stort antall flygninger til og fra Storbritannia ble mandag rammet som følge av de tekniske problemene, inkludert i Norge.

SAS og Norwegian har innstilt flere flyginger til og fra Storbritannia som følge av problemene, men selv om de nå skal være fikset, vil det ta tid å få i gang trafikken igjen.

Norwegian har innstilt alle avganger til Gatwick i London, fra Oslo, København og Stockholm, men beholdt flygingene til Manchester fra Bergen, Stavanger og Oslo.

Hvordan ting ser ut i morgen, er for tidlig å si noe om.

– Vi jobber på spreng for å få berørte passasjerer av gårde så fort som mulig, sier pressevakt Tonje Sund i SAS til NTB.

Hun sier passasjerer må belage seg på forsinkelser utover kvelden og trolig også tirsdag.

En talsperson for London Heathrow-flyplass, en av Europas mest trafikkerte flyplasser, sier det vil være betydelige forstyrrelser i flytrafikken ut mandagen.

– Det kommer til å ta litt tid før ting går som normalt igjen, sier pressevakt Anna-Lena Nordling i Norwegian til NTB mandag kveld.

SAS har også flere berørte flyginger fra Storbritannia til og fra Norge, Sverige og Danmark.

(©NTB)

Flere nyheter: