Menu
Den europeiske sentralbanken i Frankfurt i Tyskland. Inflasjonen har sunket i eurosonen i mars. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Prisveksten avtar i eurosonen

Prisveksten i eurosonen avtar, og inflasjonen har falt fra 8,5 til 6,9 prosent fra februar til mars, viser tall fra EUs statistikkbyrå.

Av NTB | 31.03.2023 16:04:12

Økonomi og næringsliv: I oktober i fjor var inflasjonen i eurolandene på hele 10,6 prosent, men den har falt jevnt siden.

Prisveksten på mat, alkohol og tobakk har imidlertid vært høy, hele 15,4 prosent det siste året. Prisen på energi falt derimot med 0,9 prosent fra februar til mars.

I Frankrike var inflasjonen på 6,3 prosent i februar, men har siden falt til 5,6 prosent, viser tall fra Frankrikes statistiske sentralbyrå (INSEE).

Lavere priser på energi har bidratt, men prisen på matvarer ligger fortsatt 15,8 prosent høyere enn for ett år siden.

Også i Europas største økonomi Tyskland er inflasjonen på vei ned. I februar var inflasjonen på 8,7 prosent, mens den var på 7,4 prosent i mars.

Italia opplever også lavere prisvekst. I mars lå inflasjonen på 7,7 prosent, mot 9,1 prosent i februar. Det overgikk økonomenes forventninger om en inflasjon på 8,2 prosent.

Nedgangen var enda større i Spania, der inflasjonen falt fra 6 prosent til 3,3 prosent fra februar til mars.

Arbeidsledigheten i eurosonen var ved utgangen av februar på 6,6 prosent, ifølge Eurostat.

(©NTB)

Flere nyheter: