Menu
Prins Harry, her sammen med kona hertuginne Meghan, sier han vil ha faren og broren sin tilbake og ønsker å være en del av en familie, ikke en institusjon. Arkivfoto: Matt Dunham / AP / NTB

Prins Harry: Jeg vil ha en familie – ikke en institusjon

En drøy uke før boken hans kommer ut, sier prins Harry at han vil ha faren og broren sin tilbake og være en del av en familie, ikke en institusjon.

Av NTB | 02.01.2023 13:44:56

Kultur og underholdning: Uttalelsene kommer i noen klipp TV-kanalen ITV har sendt ut fra intervjuet den britiske prinsen har gitt til Anderson Cooper på amerikanske CBS. Det skal sendes førstkommende søndag, to dager før prinsens memoarbok kommer ut.

– Jeg vil ha en familie, ikke en institusjon. Det føles som om de synes det er bedre, på et eller annet vis, å fortsette å være skurkene. De har ikke vist noen vilje til forsoning, sier prinsen.

– Jeg vil gjerne få faren min tilbake. Jeg vil gjerne få broren min tilbake, legger han til.

Det er store forventninger til boken, som har fått tittelen «Spare». Det kan i denne sammenhengen oversettes med «reserven» eller mer negativt som den som er til overs. Tittelen spiller på uttrykket «an heir and a spare», altså at det er kongefamiliens plikt å skaffe «en arving og en reserve».

I forkant av intervjuet omtaler CBS-programmet «60 minutes» det som eksplosivt. Det er store forventninger til hva Harry vil avsløre om kongefamiliens indre liv og interne konflikter.

(©NTB)

Flere nyheter: