Menu
Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Pride-feiring en hel uke

Fra 9. til 15. juni setter Haugaland Pride sitt preg på byen. Høydepunktet er paraden lørdag 15. juni.

Av Egil M Solberg | 07.06.2024 11:17:10

Pride: Politikere, privatpersoner, lag og foreninger. Alle kan delta. Gå bak den parolen som passer deg best eller du kan gå bak Haugaland Pride sin flaggborg, heter det i invitasjonen fra Haugaland Pride.

De oppfordrer grupper til å melde seg på via epost til hauglandpride@outlook.com eller via Messenger.

Pride-paraden

Da Pride-paraden gikk gjennom Haugesund for første gang i 2018, deltok over 3000. Arrangøren satser på minst like mange i år.

For alle som vil gå i paraden lørdag 15. juni, er det bare å møte opp klokken 12.30 i Byparken. Paraden starter klokken 13 og går fra Byparken, gjennom Haraldsgaten til Rådhusplassen. På Rådhusplassen blir det appell, musikk, sang og feststemning med DJ Røher!

– Vi ønsker hele mangfoldet på Haugalandet varmt velkommen til å delta med musikk, dans og glede i paraden, heter det fra Haugesund kommune.

Paraden er bare et av arrangementene som gjennomføres i løpet av Pride-uken. Familiedag i Vangen, forestillingen Rapture i Skåre Kirke, skeiv film på Edda Kino, regnbuemesse i Våre Frelsers kirke og avslutningsball/show med Espen Fernando på Maritim er bare noe av det du kan få med deg.

Detaljer om hver arrangement finner du på Facebook-siden til Haugaland Pride.

Flere nyheter: