Menu
Silje Opseth får det ikke til å stemme i hoppbakken for tiden og var nær ved å ryke ut i kvalifiseringen i Villach onsdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Prevc i egen klasse i Villach – Bjørseth og flere profiler måtte over ende

Slovenske Nika Prevc vant verdenscuprennet i hopp i Villach onsdag. Thea Minyan Bjørseth ble beste norske jente på 12.-plass. Hun gikk over ende på sletta.

Av NTB | 03.01.2024 13:19:38

Sport: Bjørseth hoppet 88 og 90 meter i sine to svev. Etter finalehoppet mistet hun balansen og falt på sletta, men reiste seg raskt igjen.

– Det gikk bra. Jeg kjørte skien inn i den andre, og det ble heldigvis ikke tellende. Hoppingen min er nær, sa Bjørseth til NRK etterpå.

Dalt gjorde også den canadiske verdensmesteren Alexandria Loutitt og tyske Agnes Reisch. Førstnevnte kom ikke til finaleomgangen som følge av at skien skar ut i nedslaget.

Ingen av de to så ut til å skade seg.

Det var hennes tredje seieren for sesongen.

Annenplassen gikk til den østerrikske veteranen Eva Pinkelnig som hadde 88 og 95 meter i sine svev.

Silje Opseth hoppet 86 meter i sitt første svev. I annenomgangen slo Opseth av halvannen meter. Hun fikk 205,3 poeng og ble nummer 20. Holeværingen-hopperen var svært nær ved å ryke ut i kvalifiseringen.

– Jeg synes det har vært en positiv dag. Jeg gjorde en liten endring foran konkurransen, Jeg skal brukte det til å bygge selvtillit, og jeg vil ta det med meg videre. Jeg har vært nede, men ikke gravd meg ned i kjelleren, sa Opseth til NRK.

Verken Heidi Dyhre Traaserud eller Nora Midtsundstad klarte å kvalifisere seg til rennet. De kom til Østerrike etter at Eirin Maria Kvandal valgte å reise hjem etter annenplassen i Garmisch-Partenkirchen og tredjeplass i Oberstdorf i nyttårshelgen.

Kvandal har vært Norges klart beste kvinnelige hopper denne sesongen, men står over rennet I Villach.

Slovenske Prevc var best også i kvalifiseringen med 96,5 meter.

Det er nytt renn i Villach torsdag.

Rennvinner Prevc satte nedslag på 96,5 meter og fikk 135,2 poeng for det første hoppet. Det var 19,7 poeng mer enn toeren, tyske Anna Rupprecht. I finaleomgangen fulgte Prevc opp med 96,5 meter og vant til slutt med formidable 26 poeng.

16 år gamle Ingvild Midtskogen hoppet 82,5 meter i første omgang. Det holdt ikke til å være blant de 30 som fikk hoppe i finaleomgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: