Menu
Idrettspresident Berit Kjøll. Foto: Geir Olsen / NTB

Presidentkampen: Kjøll under press fra Al-Samarai – utfordreren imponerte i nord

Zaineb Al-Samarai sanker nye støttespillere før presidentvalget i Norges idrettsforbund. Hun imponerte ledelsen i Nordland Idrettskrets i et intervju torsdag.

Av NTB | 24.03.2023 07:24:12

Sport: Al-Samarai (35) ble grillet under deler av styremøtet.

– Hun fikk et veldig godt skussmål av de styremedlemmene som deltok. Hun gjorde et veldig godt intervju. Vi likte godt det hun svarte på de tingene vi utfordret henne på og de politiske signalene hun kom med, sier leder Reinert Aarseth i Nordland Idrettskrets til NTB.

– Vi ser kanskje for oss en kursending på toppen av norsk idrett, legger han til.

Berit Kjøll (67) avgjorde presidentvalget for snart fire år siden med 50,61 prosent av stemmene mot storfavoritten Sven Mollekleivs 49,39. Selv kvelden før valget på Lillehammer var det ikke mange som så for seg det utfallet.

I januar kartla NRK stemningen i Idretts-Norge og oppsummerte at vinden blåste Al-Samarais vei. Seks av kretsene hadde da tatt stilling til fordel for Al-Samarai.

Da var også Åsne Havnelid kandidat til ledervervet, men hun har siden trukket seg.

Det kreves altså minst 83 stemmer for å vinne valget.

Valgkomiteens innstilling er ventet å bli offentliggjort noe ut i april. Det meste tyder på at det blir en ren presidentduell mellom Kjøll og Al-Samarai uten andre kandidater.

Sistnevnte har sittet i idrettsstyret siden tinget i 2019.

Aarseths krets vil ha fire stemmeberettigede delegater på tinget i Bergen første helgen i juni.

164 personer skal stemme fram en idrettspresident. 75 representerer særforbundene, 75 kommer fra idrettskretser og 14 fra idrettsstyret og utøverrepresentanter.

(©NTB)