Menu
President Joe Biden undertegnet onsdag den gigantiske hjelpepakken til Ukraina og Israel. Forsendelsene vil starte om kort tid. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

President Biden undertegnet lovpakke om hjelp til Ukraina og Israel

President Joe Biden undertegnet onsdag loven som åpner for omfattende militærhjelp til Ukraina og Israel.

Av NTB | 24.04.2024 17:42:21

Politikk: – Dette betyr avgjørende støtte til USAs partnere slik at de kan forsvare seg mot trusler som kan rokke ved deres suverenitet, sa Biden.

Den amerikanske presidenten sa at USA vil starte forsendelser av militært utstyr i løpet av få timer.

Undertegningen betyr at en flere måneder lang tautrekking med republikanerne er over. Vedtaket har en ramme på 95 milliarder dollar til Ukraina, Israel og Taiwan. Ukraina får den langt største delen av potten, hele 61 milliarder dollar.

– Vi leverer når det kreves av oss. Vi fant sammen, og vi fikk det gjort. Nå er det viktig å få opp farten, og vi er allerede i gang, sa Biden. Den første forsendelsen av militært utstyr vil skjer raskt, ifølge amerikanske tjenestemenn.

I første omgang vil hjelpen høyst sannsynlig bestå av luforsvarsutstyr, artilleriammunisjon, pansrede kjøretøyer og andre typer våpen for å støtte ukrainske styrker som helt siden august i fjor har tryglet de allierte om hjelp ved fronten.

Det er fortsatt uklart om nye leveranser kan sette ukrainerne i stand til å ta tilbake det de har tapt i løpet av de siste månedene, men vedtaket blir utvilsomt sett på som en vitamininnsprøytning for de hardt pressede styrkene på slagmarken.

(©NTB)