Menu
Konsernsjef Tone Wille i Posten lanserte mandag Posten Brings plan for å bygge 96 ladestasjoner for tunge kjøretøy over hele landet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Posten Bring bygger unikt ladenettverk for tyngre kjøretøy

Posten Bring skal bygge ut ladestasjoner for tyngre kjøretøy over hele landet. Det blir 96 kraftige ladepunkter ved åtte terminaler.

Av NTB | 24.10.2023 11:12:26

Økonomi og næringsliv: – Vi vil bygge et kraftig og unikt ladenettverk for tyngre elektriske kjøretøy i Norge. Ladeinfrastrukturen som vi nå etablerer, er svært viktig for å kunne bruke el-lastebiler på flere strekninger rundt i landet, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Bring.

Alle åtte terminalene vil få ladepunkter med mulighet for 360 kW. Det blir de kraftigste ladepunktene i hele landet, ifølge Wille.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) deltok på lanseringen på Hamar mandag. Han er glad for at Posten satser på el-lastebiler.

– Utslippene fra tungtransporten må kuttes kraftig for at vi skal nå våre klimaforpliktelser og klimamål. Jeg har stor tro på at elektriske lastebiler og busser raskt kan bli en like viktig brikke i kampen for utslippskutt som elektriske personbiler er allerede. Men det forutsetter lademuligheter, sier samferdselsministeren.

Posten tok i bruk sin første elektriske lastebil i 2021 og har i dag over 70 slike biler i tjeneste.

– Vi har kommet veldig langt i bruken av elvarebiler. Tiden er nå inne for å satse enda sterkere på el-lastebiler, fortsetter Wille.

Ladestasjonene skal bygges på terminaler i Molde, Bjerkvik, Hamar, Lørenskog, Stokke, Kristiansand, Stavanger og Trondheim.

(©NTB)

Flere nyheter: