Menu
Tidligere Sandviken- og Vålerenga-stjerne Ajara Nchout (til v.) scoret for Kamerun i omspillfinalen i New Zealand, men det var Portugal som kunne juble til sist, her ved Tatiana Pinto og Ana Borges. Foto: Martin Hunter / Photosport via AP / NTB

Portugal VM-klar etter overtidsdrama – supertalent avgjorde for Haiti

Carole Costas VAR-straffe på overtid ga Portugal 2-1-seier over Kamerun i finalen i det interkontinentale omspillet og plass i årets fotball-VM for kvinner.

Av NTB | 22.02.2023 10:05:52

Sport: Haiti er også VM-klar etter at det 19-årige supertalentet Melchie Dumornay, bedre kjent som Corventina, scoret begge mål i den overraskende 2-1-seieren over Chile.

Diana Gomes satte inn en stolperetur midtveis i første omgang. Det så lenge ut til å være nok for Portugal, men i det 89. minutt utlignet tidligere toppserieprofil Ajara Nchout for Kamerun. 30-åringen, som i årene 2018 til 2020 herjet for Sandviken og Vålerenga, så ut til å ha sendt kampen til ekstraomganger.

På overtid ble det straffe etter at Estelle Johnson stoppet et skudd med armen. Forsvarskjempen Costa holdt nervene under kontroll og sendte 22.-rangerte Portugal inn i VM-gruppa med USA, Nederland og Vietnam.

Kamerun, som er nummer 58 på Fifa-rankingen, må se langt etter VM-spill.

Haiti går etter 2-1-seieren over Chile inn VM-gruppe med England, Kina og Danmark. Corventina scoret begge målene. Hun spiller for Reims i fransk toppserie, men skal fra sommeren fortsette karrieren i storklubben Lyon som lagvenninne med Ada Hegerberg.

Haiti er bare nummer 55 på Fifa-rankingen, 17 plasser bak Chile.

(©NTB)

Flere nyheter: