Menu
Polske supportere fylte tribunene i Lake Placid under verdenscuprennene i hopp lørdag. Foto: Hans Pennink, AP / NTB

Polsk «hjemmeseier» i superlagkonkurransen i hopp – Norge på 6.-plass

Med tribunene fulle av polske tilskuere sikret Piotr Zyla og Dawid Kubacki en populær seier for Polen i superlagkonkurransen i hopp i Lake Placid.

Av NTB | 12.02.2023 01:15:42

Sport: Den norske duoen Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud var aldri med i tetstriden og endte på en heller skuffende 6.-plass.

Polen seiret 13,2 poeng foran Østerrike og 24,1 foran Japan. Norge var slått med 52,6 poeng i den aller første superlagkonkurransen i verdenscupen for menn.

Ingen av de polske hopperne var best i sin gruppe i noen av de tre omgangene, men ingen kunne måle seg med deres jevnt høye prestasjoner.

Etter den første av tre omganger var Norge på femteplass, 30,6 poeng bak ledende Østerrike. Lindvik hoppet 122 meter og Granerud 120,5. Begge var femte best i sin gruppe.

Norge falt til 6.-plass i den andre omgangen, 31,9 poeng bak Polen som til glede for sine mange tilhengere hadde overtatt førsteplassen. Lindvik hoppet 118 meter og var sjette best i sin gruppe. Det hjalp ikke at Granerud var tredje best i sin gruppe med 125 meter.

Hoppet til Granerud i siste omgang var konkurransens nest lengste. Stefan Kraft fra Østerrike hoppet 130,5 meter i første omgang.

Verdenscupleder Granerud var beste nordmann med 7.-plass i det individuelle rennet tidligere lørdag. Det er nytt individuelt renn i Lake Placid søndag.

– Det var en glede å hoppe for Polen i en historisk konkurranse, og vi følte det som vi var på hjemmebane. Vi begynner å tenke at vi kan starte en polsk hoppuke med renn i Wisla, Szczyrk, Zakopane og Lake Placid, sa Kubacki i seiersintervju med arrangøren.

Granerud fikk til sitt beste hopp i siste omgang og landet på 129 meter. Han var nest best i den siste gruppen. Lindvik nøyde seg med 111 meter og var åttende best av de åtte gjenværende lagene.

(©NTB)