Menu
Fredag 22. mars sporet et godstog av ved Arna stasjon utenfor Bergen. En av politiets mest sentrale hypoteser er at bremsene på toget ikke fungerte som de skulle. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Polititeori om togavsporingen ved Arna: Bremsene fungerte ikke som de skulle

En av politiets mest sentrale hypoteser er at bremsene på godstoget som sporet av ved Arna stasjon utenfor Bergen i mars, ikke fungerte som de skulle.

Av NTB | 17.04.2024 21:43:06

Økonomi og næringsliv: Politiet undersøker nå om alt ble gjort riktig før avgang – blant annet om bremsene i hele togsettet ble sjekket i henhold til prosedyrene, melder Bergens Tidende.

– Vi har flere hypoteser og ønsker ikke å kommentere dem i detalj. Det er blant annet fordi vi ikke har fått klargjort totalbildet, sier politiadvokat Anja Mathiesen til avisen.

Avsporingen 22. mars førte til at flere vogner sperret innkjøringen til tunnelen fra Arna stasjon. Ikke før 2. april gikk togtrafikken på Bergensbanen som normalt igjen.

Havarikommisjonen opplyste tidlig at toget kjørte på rødt lys, men det er foreløpig ikke klart hva som var årsaken til at det kjørte på rødt.

Lokføreren og en annen ansatt som jobber med bremseprøver, har status som mistenkt i saken. Ingen av dem erkjenner straffskyld.

(©NTB)

Flere nyheter: