Menu
Politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt sier at politiet undersøker om skytingen på Nordstrand kan være knyttet til en langvarig konflikt. Foto: Javad Parsa / NTB

Politiet undersøker om Nordstrand-skytingen er knyttet til langvarig konflikt

Onsdag kveld ble to menn pågrepet i Vestfossen i forbindelse med skytingen på Nordstrand tirsdag. Politiet mener de har tatt de to som var på åstedet.

Av NTB | 28.09.2023 09:32:49

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi ser på om skytingen kan være knyttet til en langvarig konflikt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hun understreker at politiet har flere teorier om motivet bak skytingen.

Ingen ble skadd da det sent tirsdag kveld ble skutt mot et hus og en bil fra en bil i Rosendalsveien, en rolig villavei på Nordstrand i Oslo. De som bor i huset var hjemme da dette skjedde.

De to som ble pågrepet onsdag er menn i midten av 20-årene og midten av 30-årene.

– Vi tror at vi har tatt dem som var på åstedet – både han som har skutt og en annen som var på stedet, sier Metlid til NTB.

De to skal etter planen i avhør i løpet av torsdagen. I en pressemelding skriver politiet at den ene av de siktede har bedt om å få Daniel Storrvik som sin forsvarer, mens den andre foreløpig ikke har fått oppnevnt forsvarer.

De to vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling fredag.

– Oslo politidistrikt kan også bekrefte at politiaksjonen i går kveld i Sørøst politidistrikt, på Vestfossen, var pågripelsen av de to siktede i denne saken, skriver politiet i pressemeldingen.

Vestfossen ligger i Øvre Eiker kommune mellom Kongsberg og Drammen.

– Etterforskningen pågår videre. Vi utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser, skriver de.

(©NTB)

Flere nyheter: