Menu
Hønefoss, Norge 20230828. på Nes i Ådal, der Jonas Aarseth Henriksen (30) ble funnet drept. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Politiet om drapet på Jonas Henriksen: Forberedt på at det vil ta tid

Ingen er pågrepet for drapet på Jonas Henriksen, som ble funnet død i nærheten av en hytte i Nes i Ådal. Politiet er forberedt på at saken vil ta tid å løse.

Av NTB | 28.08.2023 14:24:30

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi mener det er helt nødvendig å etterforske bredt og jobber ut fra en rekke hypoteser. Dette er en komplisert sak og vi må ta høyde for at etterforskningen vil ta tid, sa politiadvokat Tine Henriksen til pressen mandag.

Saken ble først etterforsket som et mistenkelig dødsfall, men etter å ha fått den foreløpige obduksjonsrapporten, oppgir politiet at de er sikre på at Henriksen ble drept.

– Basert på den foreløpige obduksjonsrapporten og andre opplysninger i saken, så har vi en klar formening om det, sa Henriksen.

Politiet sier de har en klar formening om hvordan drapet fant sted, men av hensyn til etterforskningen ønsker de ikke gå i detaljer rundt dette på nåværende tidspunkt.

Jonas Henriksen fortalte om trusler og hærverk i tiden forut for drapet, blant annet i podkasten Avhørt. Politiadvokat Tine Henriksen sa til NTB søndag at de har sjekket flere av disse sakene og undersøker om det kan være noen sammenheng med at 30-åringen ble drept.

– Dette er spørsmål som også politiet har stilt seg. Det er snakk om saker hvor han hadde status som fornærmet og som var under etterforskning, sier Henriksen.

(©NTB)

Flere nyheter: