Menu
Den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales og saudiarabiske prins Abdulaziz bin Turki Al-Faisal med den spanske supercuppokalen. Nå er Rubiales satt under etterforskning og mistenkt for korrupsjon og hvitvasking. Foto: Amr Nabil /AP-arkiv / NTB

Politiet med razzia mot Rubiales’ bolig og kontorer

Spansk politi har pågrepet minst seks personer under en razzia mot den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales og forbundets kontorer.

Av NTB | 20.03.2024 14:13:05

Sport: Det skjer som en del av etterforskningen om pengevasking og korrupsjon i forbindelse med det spanske fotballforbundets avtale om å legge den nasjonale supercupen til Saudi-Arabia.

Det spanske politiets spesialstyrke opplyser at Rubiales ikke er blant de seks pågrepne, men en person med kjennskap til operasjonen forteller nyhetsbyrået AP at Rubiales er blant fem personer som er under etterforskning. Denne personen er derimot ikke klarert for å snakke offentlig om politiaksjonen.

Politiet opplyser videre at kontorene til Spanias fotballforbund i nærheten av Madrid, og en bolig tilhørende Rubiales i Granada, ble raidet. De forteller også at Rubiales ikke var hjemme under aksjonen.

I alt elleve bygninger var omfattet av razziaen. Det ble gjort beslag av dokumenter ved siden av sju pågripelser, og ytterligere fem personer er satt under etterforskning, heter det fra statsadvokaten i landet.

Rubiales trakk seg fra presidentvervet i Spanias fotballforbund i september etter den mye omtalte kysse-episoden med spilleren Jenni Hermoso da landslaget sikret seg VM-tittelen i Australia i august.

Under Rubiales’ tid som president endret han formatet til den spanske supercupen. Den ble gjort om til en firelags miniturnering og flyttet til Saudi-Arabia som en del av en avtale verdt 420 millioner kroner per turnering.

Den spanske påtalemyndigheten åpnet etterforskning av avtalen i 2022, da det kom fram i et lydopptak mellom Rubiales og spilleren Gerard Piqué at de snakket om millioner av dollar i kommisjoner.

(©NTB)