Menu
Det er meldt om skyting på åpen gate ved Arkaden kjøpesenter i Karl Johans gate i Oslo søndag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Politiet: Ingen skadd i skyting i Oslo sentrum

Fornærmede i skytingen i Karl Johans gate i Oslo sentrum er ikke skadd, opplyser politiet.

Av NTB | 17.12.2023 21:50:57

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi har sperret av åstedet og søker etter en eller flere gjerningspersoner, skriver politiet i Oslo på X (tidligere Twitter).

Politiets innsatsleder på stedet Anders Rønning sier at en person trolig er truffet i beinet av rikosjett.

Klokken 21.24 meldte politiet at det var blitt avfyrt flere skudd mot en person ved kjøpesenteret Arkaden i Karl Johans gate i Oslo sentrum. En eller flere mistenkte løp fra stedet.

– Vi befinner oss på et område med mye vitner og mye video, så vi har mye signalement på personene og retningen de løp i etter hendelsen, sier Rønning.

Tre timer tidligere ble flere skudd avfyrt ved Sinsen kulturhus lenger nord i byen. Det ble avfyrt flere skudd fra et skytevåpen i forbindelse med en konfrontasjon mellom to personer, opplyste operasjonsleder Gjermund Stokkli.

– Det er ingenting som tyder på at det er en sammenheng mellom de to hendelsene per nå, men det er selvsagt noe vi undersøker, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Rønning sier at det skal ha vært en konflikt mellom de involverte i forkant av skytingen.

Ifølge politiets vurderinger skal det ikke være fare for allmennheten i forbindelse med denne hendelsen. Politiets innsatsleder Anders Rønning opplyste at én person skal ha forsvunnet fra stedet i bil, mens den andre forsvant til fots. Politiet har ikke meldt at de har funnet noen av de to involverte i hendelsen på Sinsen.

Flere nyheter: