Menu
Politiet hadde store ressurser på plass i Lillestrøm søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Politiet i høy beredskap rundt hatkampen i Lillestrøm: – Ingen dramatikk

Politiet stilte opp med store styrker i forbindelse med kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga søndag. – Ingen pågrepet og ingen dramatikk, sier politiet.

Av NTB | 22.10.2023 16:53:06

Sport: – Det har gått greit. Vi er godt bemannet og har god kontroll, sier oppdragsleder Alexander Watson i Øst politidistrikt til NTB like før hatkampen på Åråsen ble blåst av.

Det var mange mennesker til stede under lokalderbyet og et stort oppbud av politi utenfor og inne på stadion i forkant av oppgjøret. Av totalt 15.000 tilskuere på et fullsatt Åråsen, var rundt 1600 bortefans.

Foruten noen bortvisninger er tilbakemeldingen fra politiet «ingen dramatikk».

– Vi har ingen pågripelser eller innbringelser. Riktignok har vi hatt noen bortvisninger fordi vedkommende har vært for beruset eller hatt med seg bluss eller lignende, men det er helt naturlig, sier Watson.

– Politiet har et ønske om at søndagens kamp skal bli en skikkelig folkefest med familiearrangement i sentrum og god stemning på Åråsen, uten uønskede hendelser. Politiet har planlagt i lang tid sammen med LSK og øvrige aktører og stiller godt forberedt til søndagens fotballkamp med tilstrekkelig mannskap til å håndtere et arrangement av en slik størrelse, sa politiavdelingsleder Karin Borgenvik i Øst politidistrikt til NTB tidligere på dagen.

Lillestrøm vant kampen 2–0. Den måtte stanses flere ganger fordi det ble skutt opp bluss fra tribunen.

Politiet er av den oppfatning at VIF-fansen hadde kommet for å markere seg. Politiet satte derfor foten ned for at de skulle få gå i samlet flokk gjennom Lillestrøm og videre mot stadion. Det hadde garantert ført til ordensforstyrrelser og andre ting som kan oppstå i en slik setting, opplyste politiets innsatsleder til Romerikes Blad.

– Det ble ikke gitt pålegg eller noe. Avtalen var at de var hjertelig velkommen til å ha en hyggelig opplevelse på Åråsen, men at de måtte komme tilbake senere i mer ordinære former, i mindre grupperinger og med andre transportmidler, sier Watson.

Oppgjøret har vanligvis høy temperatur på grunn av rivaliseringen mellom klubbene. Søndagens oppgjør var krydret ekstra fordi VIF-trener Geir Bakke i sommer valgte å bryte kontrakten med Lillestrøm og ta over i VIF.

Like før klokka 10 søndag kom en stor gruppe VIF-supportere til Lillestrøm. På stasjonen fikk de rundt 150 personene beskjed av politiet om å snu og komme tilbake nærmere kampstart.

(©NTB)

Flere nyheter: