Menu
To polske statsborgere omkom i brannen i Oppdal i oktober i fjor. Foto: Morgan Frelsøy / OPP/ NTB

Politiet henlegger deler av saken mot siktede etter brann i Oppdal

Politiet har henlagt deler av saken mot eieren av en bolig som brant i Oppdal natt til 8. oktober i fjor. To polske statsborgere omkom i brannen.

Av NTB | 16.05.2023 10:44:40

Ulykker og naturkatastrofer: Den avdøde mannen og kvinnen og deres to barn leide leiligheten som brant. Parets 15 år gamle sønn kom seg ut av boligen i tide, mens datteren ifølge NRK var i Polen da det brant.

Under etterforskningen ble mannen som eier bygningen siktet for overtredelse av brann- og eksplosjonsvernloven for å ha unnlatt å forebygge og begrense brann.

Nå er politiet ferdige med etterforskningen av brannen.

– Både politiets krimtekniske rapport og den uavhengige sakkyndige rapporten gir samme konklusjon: Det er ikke mulig å fastslå noen klar brannårsak. Det fremgår imidlertid av begge rapportene at det er mest sannsynlig at brannen startet på badet, og det kan ikke utelukkes at brannen skyldtes en mekanisk eller elektrisk feil i vaskemaskinen, sier Hanne Sivertsen Berg, påtaleansvarlig i saken i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Statsadvokaten har på bakgrunn av dette konkludert med at det ikke er bevis for at brannen startet ved en straffbar handling og har derfor besluttet at saken skal henlegges. Den siktede mannen og de avdødes pårørende er informert om beslutningen.

Det har likevel under etterforskningen blitt avdekket at bygningen som brant ned, ikke var godkjent for boligformål, og eieren er derfor siktet for brudd på plan- og bygningsloven.

– Denne saken er fortsatt under etterforskning, og det skal blant annet tas avhør av flere sentrale personer. Det er derfor for tidlig å si noe om utfallet av etterforskningen, sier Sivertsen Berg.

(©NTB)

Flere nyheter: