Menu
Sigve Bolstad i i Oslo-politiet sier at de har pågrepet fem personer de mener er tilknyttet et kriminelt miljø. Foto: Terje Pedersen / NTB

Politiet har pågrepet fem ungdommer i et kriminelt nettverk i Oslo

Politiet har pågrepet fem ungdommer de mener har tilknytning til et kriminelt nettverk i Oslo sør. Personene er blant annet mistenkt for salg av narkotika.

Av NTB | 22.09.2023 10:12:55

Kriminalitet og rettsvesen: – Politiet har en målrettet og forsterket innsats knyttet til ungdomskriminalitet og kriminelle nettverk i prioriterte områder i Oslo øst og sentrum. Politiet er opptatt av å være til stede i lokalmiljøer for å bygge relasjoner og forebygge rekruttering, sier Sigve Bolstad, assisterende enhetsleder i enhet øst i en pressemelding.

De fem pågrepne er i alderen 17 til 19 år og er siktet for salg og oppbevaring av narkotika, samt oppbevaring av våpen og macheter/kniver.

Politiet har tatt flere våpen, narkotika og penger i beslag under aksjonen.

– Vi tar denne type kriminalitet på alvor og det er viktig for oss å etterforske og oppklare alvorlige straffbare forhold knyttet til kriminelle miljøer. Dette er miljøer med sammensatte utfordringer. Politiet har mot disse miljøene både en forebyggende og kriminalitetsbekjempende tilnærming. Vi har også som mål å gå etter penger og verdier som stammer fra straffbare handlinger, sier Bolstad.

Tre av personene ble fremstilt for varetektsfengsling torsdag ettermiddag. Alle tre ble fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Flere nyheter: