Menu
Tirsdag kveld ble en svensk statsborger skutt utenfor Mossehallen i Moss. Det letes fortsatt etter minst to gjerningspersoner som kan knyttes til saken. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Politiet har bedt om bistand fra svensk politi etter skytingen i Moss – gjør tiltak på grensa

Påtaleansvarlig Christian Finnanger i Øst politidistrikt sier til NTB at politiet har bedt om bistand fra Sverige etter at en mann ble skutt i Moss tirsdag.

Av NTB | 28.11.2023 20:29:33

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi har kontakt med politiet i Sverige. Samtidig gjøres det en del operative tiltak på grensa, sier Finnanger til NTB.

Han svarer bekreftende på spørsmål om de har bedt om bistand fra politiet i Sverige.

– Hva slags tiltak som gjøres, er det for tidlig å si noe om, men det er masse innledende arbeid, som for eksempel å gå gjennom overvåkingsmateriale.

– Så langt har vi ikke bedt om bistand fra Kripos i saken, sier politiadvokaten.

Finnanger forteller videre at den svenske statsborgeren som ble skutt, er i 30-årene og fra Stockholmsområdet. Politiets operasjonsleder Melissa Krag sa tidligere tirsdag kveld at den skadde mannen er kjent for politiet fra før av. Innsatsleder Wilhelm Bjørnseth fortalte at det jaktes minst to gjerningspersoner. De skal ha forlatt stedet i en mørk bil.

– Fornærmede er ennå ikke avhørt, sier Finnanger.

Til NRK sier han at legene tror den fornærmede mannen kommer til å overleve. Kanalen får også bekreftet at det letes etter navngitte personer.

Flere nyheter: