Menu
Det pågår en leteaksjon i Porsanger etter at en 11-åring forsvant fra en leirskole. To redningshelikoptre deltar i søket. Foto: Skjermdump fra Flightradar / NTB

Politiet frykter at savnet 11-åring i Finnmark er tatt av strømmen

Det pågår en leteaksjon i Porsanger etter at en 11-åring forsvant fra en leirskole. Politiet frykter at vedkommende er tatt av strømmen.

Av NTB | 30.05.2024 21:03:00

Utdanning: – Via undersøkelser politiet har gjort på stedet, er det vitner som har sett gutten bli tatt av strømmen i det han gikk ut i elva for å hente en fotball. Det er derfor igangsatt strandsøk på begge sider av elva, skriver politiet i en oppdatering ved 20.30-tiden torsdag kveld.

De skriver at det er to redningshelikoptre i lufta, og at brannvesenet har to båter ute på elven for overflatesøk.

– Per nå er det dessverre ikke gjort funn av gutten. Det kommer stadig flere ressurser til stede som blir iverksatt i søk, skriver politiet.

Innsatsleder Cato Arntsen sier til samme kanal at det er gjort funn av en fotball, men han sier at det ikke er «sikkert at den kan knyttes til forsvinningen». Arnsten beskriver videre elva som flomstor.

– Det er mye snø som har tint, som har medført mye vann i elva. Det gjør søket ekstra utfordrende, forklarer han.

Politiet fikk melding om at gutten var savnet klokka 17.50 torsdag. Guttens pårørende er varslet.

– Politiet har iverksatt søk etter den savnede gutten sammen med andre nødetater og frivillige, skrev politiet da. Frivillige, Røde Kors og Sivilforsvaret deltar også i søket.

– Vi har, parallelt med at vi er i søk og redning, gjort undersøkelser, og vi innhenter informasjon fra dem som har vært på stedet og kan gi opplysninger, sier operasjonsleder Søderholm til NTB.

– Alta kommune jobber med å bringe de øvrige elevene og skoleansatte hjem, og samle disse på sine respektive skoler der foreldre og foresatte blir ivaretatt. Den savnedes foresatte er varslet, og Alta kommune har satt kriseledelse, står det på kommunens nettsider.

Operasjonsleder Ann Rigmor Søderholm sier til TV 2 at det er sterk strøm i elva på grunn av snøsmelting.

Alta kommune har satt kriseledelse i forbindelse med saken.

(©NTB)

Flere nyheter: