Menu
Politi utenfor bygården på Frogner der en mann ble funnet død lørdag. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Politiet ber om fire ukers fengsling for mannen som er siktet for drapet på Frogner

Politiet ber om at Oslo tingrett varetektsfengsler mannen i 20-årene som er siktet for drapet i en leilighet på Frogner i Oslo i helgen i fire uker.

Av NTB | 11.12.2023 13:30:05

Kriminalitet og rettsvesen: – Siktede har allerede samtykket til fengsling og at denne kan gjennomføres uten hans tilstedeværelse. Det avventes beslutning fra Oslo tingrett om fengslingen vil bli behandlet som en kontorforretning eller ikke, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiet ber om fire ukers varetekt, de to første i isolasjon.

– Det vil i løpet av dagen bli gjennomført en obduksjon av avdøde og oppfølgingsarbeid i den formelle identifiseringen, skriver Oslo politidistrikt.

Det var lørdag formiddag at den siktede selv tok kontakt med politiet. Da opplyste han at han hadde vært i en leilighet natten før, og at en mann hadde blitt skadd der.

Mannen husket ikke selv hvor han hadde vært, men etter rundt to timer fant politiet fram til leiligheten der de fant en død person. Ifølge TV 2 er avdøde en godt voksen mann. Politiinspektør Grete Lien Metlid sa lørdag til kanalen at det ikke er noe som tyder på at den siktede og den avdøde kjente hverandre før fredag kveld.

Det er fortsatt ikke avklart når det kan bli mulig med avhør av siktede. Hans forsvarer, advokat Espen Wangberg, sa søndag til NRK at mannen nekter straffskyld for drap.

– Vi vil ikke kunne si noe mer om hendelsesforløpet eller når relasjonen oppsto mellom siktede og nå avdøde før vi har kommet lenger i etterforskningen, skriver Oslo politidistrikt.

(©NTB)

Flere nyheter: