Menu
Politibiler parkert foran grendehuset på Sørrollnes i Ibestad. Huset på bildet er ikke der trusselsituasjonen foregår. Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-Nyheter / NTB

Politiet avfyrte skudd under trusselsituasjon i Troms – pågår fortsatt

Politiet avfyrte natt til mandag skudd i forbindelse med en pågående trusselsituasjon på en adresse i Ibestad kommune i Troms. De tror ikke at noen er skadd.

Av NTB | 07.08.2023 13:44:46

Kriminalitet og rettsvesen: – Cirka klokken 2 natt til mandag fikk vi en telefon der vi oppfattet at det var en pågående trusselsituasjon. Vi kjørte til stedet og opprettet kontakt med personer i huset. Vi valgte deretter å trekke oss unna for å innhente mer ressurser, og det er der vi står nå. Vi er på stedet og har tilstrekkelig med ressurser, sa Lars Meland ved operasjonssentralen i Troms politidistrikt til NTB i 7-tiden mandag morgen.

Politiet meldte om hendelsen på X/Twitter klokken 6.34.

– Da politipatruljen kom til stedet, ble det av politiet oppfattet en trusselsituasjon som førte til at det ble avfyrt skudd fra politiet. Politiet har ikke informasjon om at noen ble skadd som følge av dette, skrev Troms politidistrikt i en pressemelding i 11-tiden mandag.

– Vi forsøker å fortsatt kommunisere med dem i huset og slik løse situasjonen.

Helberg sier at det er uklart hvor mange som befinner seg i boligen, men at det trolig er snakk om to personer.

Hun ønsker ikke å si noe om hvem som oppholder seg i huset, om de er kjent for politiet eller om situasjonen har forverret seg etter at politiet avfyrte skudd. Operasjonslederen vil heller ikke si noe om hvilke ressurser politiet har på stedet.

– Det er per nå umulig å si når situasjonen blir avklart, sier Helberg.

I morgentimene ble det sendt ut et nødvarsel om hendelsen til innbyggerne i området for at personer skulle holde seg i sikkerhet mens situasjonen blir avklart. De nærmeste naboene rundt huset ble evakuert.

Politiet har siden de ankom stedet trukket seg noe tilbake, og Troms politidistrikt har lovet å komme tilbake med mer informasjon i løpet av dagen.

I 13-tiden opplyste operasjonsleder Beate Helberg til NTB at situasjonen er uforandret.

Meland sa tidligere til NTB at politiet tok delvis kontakt med folk i huset for å prøve å få avklart hva som hadde skjedd, men at personen de var i kontakt med, på det tidspunktet ikke var interessert i det.

(©NTB)

Flere nyheter: