Menu
Polens statsminister og tidligere EU-president Donald Tusk sier Europa for første gang siden andre verdenskrig er inne i en førkrigsæra, der krig en reell trussel. Arkivfoto: Andrew Harnik / AP / NTB

Polen vil be Russland om en forklaring på krenking av polsk luftrom

Regjeringen i Polen sier de vil be Russland om en forklaring etter at en russisk krysserrakett krenket polsk luftrom.

Av NTB | 24.03.2024 10:13:27

Ukraina: Det opplyser utenriksdepartementet i Warszawa søndag morgen.

– Framfor alt vil vi be Den russiske føderasjonen om å avslutte sine terror-luftangrep mot Ukrainas folk og territorium, avslutte krigen og fokusere på landets egne interne problemer, heter det i uttalelsen.

Natt til søndag meldte det polske forsvaret at en russisk rakett hadde befunnet seg i polsk luftrom en kort stund i forbindelse med et angrep på Ukraina.

Krysserraketten beveget seg gjennom polsk luftrom i 39 sekunder, i nærheten av landsbyen Oserdow, opplyser forsvaret i Nato-landet på meldingstjenesten X.

Deretter skal raketten ha fløyet over grensen igjen og inn i Ukraina. Her ble viktig infrastruktur rammet av russiske angrep i Lviv-regionen, nær grensa til Polen.

Både sør og øst for Oserdow er det en drøy kilometer til grensen mot Ukraina. Grensen mellom landene har en nesten 90 graders «vinkel» like i nærheten av landsbyen.