Menu
Tadej Pogacar (t.h.) risikerer å måtte kjøre Tour de France med gips på hånden. Foto: Daniel Cole / AP Photo / NTB.

Pogacar risikerer å måtte sykle Tour de France med gips på hånden

Slovenske Tadej Pogacars håndledd er fortsatt ikke helt bra etter bruddet i april, og han står nå i fare for å måtte sykle Tour de France med gips på hånden.

Av NTB | 03.06.2023 10:09:00

Sport: Pogacar brakk håndleddet i en velt under endagsløpet Liege-Bastogne-Liege i april og ble senere operert. UAEs medisinske direktør sa den gang at det ville ta seks uker før håndleddet ville være helt bra igjen.

Pogacar innrømmer imidlertid at han hadde vært «litt dum» og ikke hørt på legens ordre om å ikke hoppe tilbake på sykkelsetet under rehabiliteringen.

– Jeg pushet på og prøvde meg på sykkelen, men jeg visste at jeg ikke kunne legge for mye press på håndleddet, sa Pogacar.

– Jeg sykler med en plastgips som jeg kan ta av og på. Jeg har noen forskjellige gips – en for det vanlige livet, en for sykling og så en for når håndleddet nesten er helt bra. Jeg tar vare på den hver dag, sverget han.

Han risikerer likevel å måtte starte med gips rundt håndleddet når startskuddet går i Bilbao 1. juli.

– Vi får se om vi kan begynne å legge mer press på hånden. For under Touren vil jeg kanskje fortsatt trenge en gips rundt håndleddet, for å få litt støtte. Jeg håper at jeg får nok mobilitet til å kunne gå ned i bukken og for å kunne spurte før Touren, sa UAE-rytteren.

Pogacar vant Touren i 2020 og 2021, men klarte ikke å fullføre et hattricket i fjor da han ble slått av danske Jonas Vingegaard.

(©NTB)